آخرین کتاب محمدرضا شاه پهلوی با نام «پاسخ به تاریخ» به چاپ رسیده است. او ادامه داد: گرچه اندیشههای حکمی، فلسفی و منطقی و به طور کلی شاکله اندیشهای او چون جویباری روان، دشت حاصلخیز حکمت و فلسفه را در سدههای سه پسین میپیماید و همچنان نظرات و تأملات تخصصی او در مباحث فنی موسیقی در پیوستن به جریانی به نام مکتب منتظمیه توسط بزرگانی چون صفیالدین ارموی، قطبالدین شیرازی، عبدالقادر مراغهای، امثال افرادی چون مولانا مبارک شاه ادامه مییابد، اما آنچه در حوزه فلسفه موسیقی او شکل میگیرد، متأسفانه مورد غفلت تاریخی واقع میشود. کتاب مملو است از خواندنیهای تاریخی متنوع؛ مثلاً در این بخش به خاندان استرادیواریوس و هنر ویلنسازی آنها اشاره شده است. او در ادامه به نحوه مواجهه فارابی در این مقولات پرداخت و گفت: هر گاه سخن از چیستی موسیقی به میان میآید، به پیروی از بندیتو کروچه (متفکر ایتالیایی) میتوان پاسخ داد که موسیقی همان چیزی است که همگان میدانند. به گفته کارشناسان تاریخ موسیقی، «فارابی» بزرگترین موسیقیدان ایرانی پس از اسلام است و اثر وی به نام «موسیقی کبیر» بزرگترین اثری است که دربارهی موسیقی چه عملی و چه نظری و فلسفه موسیقی و چگونگی پیدایی آن و نیز صوت و آهنگ و شعر و وزن، همچنین پردهبندی و ساخت ساز و اختراعسازی بنام شاهرود (که گستره آوای آن با پیانوی امروزی اروپا برابری داشت)، نوشته شده که در این یادداشت نمیتوان به شرح همه نکات ارزشمند این کتاب که راهگشای بسیاری از موسیقیدانان ایران و جهان بوده و همچنین جنبههای مختلف هنر این موسیقیدان برجسته پرداخت. Con te nt was c reated wi th GS A Content Gene rator DEMO!
دانلود کتاب های موسیقی
موسیقیدانانی که در تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین به تنهایی در برابر موج ناملایمات ایستادگی کرده٬ فرهنگ و هنر خنیاگری ایران را از خطر تخریب و نابودی، رهایی بخشیدند. همانطور که آگاهی دارید موسیقی ایران به درازنای تاریخ این سرزمین پیشینه دارد و در قوانین ایران و جهان این هنر به عنوان یک میراث ناملموس شناخته میشود. این سالها نقش اساسی و مهمی در ساخت شخصیت و ویژگیهایمان دارد و انتخابهای نوجوانی به زندگی آیندهی ما در بزرگسالی شکل میبخشد. اکتفا به این تعریف این اشکال منطقی را دارد که معرف نه تنها اجلا و اعم از معرف نیست، بلکه تنها مترادفی به گویش و زبانی دیگر است. از این کار مادرم خیلی خوشحال شدم. قمر در اون روزگار دختر جوانی بوده که به تازگی از تاکستان قزوین به تهران اومده بود. دانشجویانی هستند که تا کتابچه نت در مقابل شان نباشد نمی توانند قطعه یی را برای دوستان خود بنوازند.
سه دروغ کتابs بگو
دومین پیشهمایش «بازخوانی آرای فارابی در باب موسیقی» با پیگیری اهداف اصلی این همایش ملی، یعنی ایجاد زمینهای مناسب برای شناخت آرای موسیقایی فارابی و تأثیرات آن بر موسیقی حوزههای ایرانی، عربی و ترکی تا به امروز برگزار شد. کتاب موسیقی کبیر رساله ای ست به زبان عربی که توسط ابونصر فارابی نوشته شده است. اگر از مواردی چون ابن سینا و در بخش جوامع علم موسیقی او در دایرةالمعارف بزرگ شفا و همچنین اندیشههای نهفته در رسالات منصوب به اخوان الصفا که البته در رویکردی متضاد با اندیشههای فارابی قرار دارند، درگذریم، تقریبا در این دوره از این وجهه فارابی در سنت رساله نویسی موسیقی ما خبری نیست و متأسفانه به محاق فراموشی گراییده است که تا امروز نیز همچنان این خسران و فراموشی پا بر جا است. لازم است ذکر شود که در سال ۱۳۹۵ مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور با هدف ارائهٔ متنی آراستهتر و کیفیتی مطلوبتر، سه جلد این اثر را در یک مُجلد با ضمیمهای که به معرفی و شرح عکسهای موسیقیدانان قاجار در «موزهٔ گلستان» میپرداخت، به چاپ رسانید. با توجه به غنای موسیقی ایران و نقش پر رنگ موسیقیدانان کهن این مرز و بوم در پاسداشت دانش و هنر نیاکان و تاثیرگذاری آنان بر موسیقی سایر کشورهای پیرامون و همچنین موسیقی جهان، شایسته است یک روز از سال به نام یکی از مفاخر کهن موسیقی این سرزمین در گاهشمار رسمی کشور به ثبت برسد.
6 دلیل برای دوست داشتن کتاب جدید
خورابه بیان کرد که پژوهندگان، دانشوران و محققان فلسفه هنر بر این آگاه هستند که از جمله شاخصهای مهم در رویکرد فلسفی به حوزهای همچون موسیقی به ناگزیر از پرداختن به مباحثی همچون هستی شناسی موسیقی، معرفت شناسی، گونه شناسی و دسته بندی انوع موسیقی، مفهوم اصالت در موسیقی، ماهیت و چیستی موسیقی، ویژگیهای بیانی و عواطف موسیقی، رویکردهای ارزشمندانه به موسیقی و فهم موسیقی جاری و ساری است. در این کتاب موسیقی برای نخستین بار در میان کتب اسلامی از تعاریف سازها، علوم موسیقی، نت شناسی، نظم موسیقایی و به هم بافتگی در نواختن میتوان مطالبی مشاهده بیشتر بخوانید کرد. هر کدوم از این چاپها هم قیمت مختلفی داره. از جمله رسالههای موسیقایی کندی که تاکنون پیدا و چاپ شده کتاب بزرگی در فن موسیقی به نام «الکتاب الکبیر فی التألیف» است. در مقاله اول عود و ملایمتهایی را که در این ساز معمول است و در مقالة دوم انواع تنبور، نی، رباب و سنتور را شرح داده است و در فن سوم فارابی در دو مقاله به ترکیب نغمهها و راههای آهنگها و ساختن آهنگهای نمونه پرداخته است. به گزارش خبرگزاری مهر، چاپ سوم کتاب ارزشمند «موسیقی کبیر» تألیف ابونصر فارابی با ترجمه و شرح فارسی مهدی برکشلی که در سال ۹۳ به عنوان برگزیده دوسالانه کتاب برتر موسیقی در بخش ترجمه انتخاب شد، به دلیل استقبال اهالی فرهنگ، هنر، اندیشه و موسیقی، از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.